Leanne Wiggers van CSG Beilen is kampioen voorlezen Read2me!

Assen

Leanne Wiggers van CSG Beilen, Vincent van Gogh locatie Beilen is Kampioen voorlezen Read2me! De voorleeswedstrijd voor brugklassers.

In de finale streden vijf kandidaten op donderdag 13 april 2017 om de titel ‘voorleeskampioen Read2me! De voorleeswedstrijd voor brugklassen”. De voorleeswedstrijd werd gehouden in theater De Schalm Assen, waar zich zo’n 50 toeschouwers hadden verzameld om de 5 kandidaten met yells en spandoeken aan te moedigen.

Jury

Onder leiding van de enthousiaste presentator Kasper Peters vertelden de leerlingen eerst kort iets over zichzelf en over het boek en dan lazen zij het door henzelf uitgekozen fragment voor. De jury koos Leanne Wiggers als winnaar Zij las op ontroerende wijze voor uit Omgeruild, geschreven door Fiona Rempt. De Drentse bibliotheken en Biblionet Drenthe kijken terug op een zeer geslaagde en leesbevorderende wedstrijd Read2Me! De voorleeswedstrijd voor brugklassen is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken.

Auteur

Albert-Jan Garama