Op avontuur door de natuur in Vries

VRIES

Bij Plaats de Wereld in Vries is het voorjaar weer helemaal losgebarsten en daarmee ook de activiteiten. Voor kinderen start een serie woensdagmiddagen rond het thema op avontuur door de natuur.

Ben je tussen de zeven en elf jaar oud? Lijkt het je ook leuk om je eigen bruisbal te maken? Of je eigen Prikweg, voor als je gestoken bent door een mug? Of heerlijke massageolie? Of wil jij graag weten welke geheimen de natuur heeft en durf jij op zoek te gaan naar allerlei spannende beestjes en planten?

Op woensdag 26 april organiseert Plaats de Wereld samen met Kruid-je-roer-me, een stichting voor kruideneducatie voor kinderen, de eerste Wereldavonturenclub met als thema ’Huismiddeltjes’. Je gaat aan de slag met kruiden, honing en maakt je eigen bruisbal. Woensdagmiddag 31 mei gaat de Wereldavonturenclub over de kracht van kruiden. Je maakt zelf prikweg en massageolie.

IVN-natuurgids Willem Swart neemt de kinderen op woensdag 21 juni mee op ontdekkingstocht in de natuur. In je oude kleren ga je op zoek naar allerlei beestjes en andere geheimen die te vinden zijn onder bomen, struiken en gras.

De Wereldavonturenclub duurt van half 3 tot half 5 en kost €4,50. Als je je wilt opgeven of meer informatie wil, kan je mailen naar info@plaatsdewereld.nl of bellen naar 0592-795340.

Plaats de Wereld is een educatief activiteitencentrum in hartje Vries, waar ontmoeting, duurzaam leven en solidariteit centraal staat. Alleen samen kunnen we de wereld eerlijker en mooier maken.


Auteur

Redacteur