Nacht Zonder Dak in Beilen

Assen

Slapen zonder dak boven je hoofd. Een gebeurtenis die veel jongeren in Bolivia, Kenia en India iedere nacht meemaken.

In de nacht van 21 op 22 april wordt er op sportpark Noord-West in Beilen voor de jongeren vanaf groep 7 en ouder, een Nacht Zonder Dak georganiseerd.

De nacht

De Nacht Zonder Dak zal worden doorgebracht in een zelfgebouwd krotje van karton, afvalhout en plastic. Op deze manier ervaren de jongeren in Beilen, hoe het de straatjongeren in Bolivia, Kenia en India iedere nacht vergaat. Misschien lijkt het je harstikke leuk en spannend om dit een nacht te doen. Maar is dat ook zo… Geen zacht matras waar je in wegzakt, geen warme kamer waar je in ligt, geen deur die dicht kan als je broertje of zusje te hard snurkt.

Geld inzamelen

Naast het ervaren van een Nacht Zonder Dak wil de organisatie de jongeren in Bolivia, Kenia en India graag een betere toekomst geven. Hiervoor wordt gezocht naar sponsoren en door sponsoracties te organiseren om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit is dan bestemd voor de organisatie Tear die dit geld zal besteden aan projecten voor straatkinderen in Bolivia, Kenia en Inda. Kijk ook eens op de facebook pagina van Nacht Zonder Dak Beilen via facebook.com/nzdbeilen.

Auteur

Albert-Jan Garama