Buitendag en lentewandelingen bij Buitencentrum Boomkroonpad

Assen

In de meivakantie is er weer van alles te doen bij Buitencentrum Boomkroonpad. Op dinsdag 25 april kun je mee doen met de Buitendag. Deze dag staat in het teken van Kees de Koolmees.

Tijdens de speurtocht ontdekken kinderen van alles over het leven van de koolmees. Aan het einde van de speurtocht wordt er een nestkastje getimmerd. Zo kan de koolmees ook bij jou thuis een nestje maken! Iedere zondag is er om 12 uur een leuke en leerzame lentewandeling voor het hele gezin.

Buitendag: Kees de Koolmees

Heeft u (klein-) kinderen die mee willen doen met de Buitendag? Dat kan! Op dinsdag 25 april staan er van 10.00 tot 15.00 uur vrijwilligers klaar die de kinderen helpen met het timmeren van hun eigen nestkastje. Uiteraard geven zij je tips hoe je het nestkastje het beste kunt ophangen. De speurtocht Kees de Koolmees is vanaf 10.00 uur uitgezet, zodat je deze de hele dag zelfstandig kunt lopen. Aansluitend kan het nestkastje worden getimmerd. De kosten zijn € 9,50 per kind, inclusief het maken van een eigen nestkastje en entree Boomkroonpad.

Lentewandeling

Ga lekker struinen door de Drentse bossen! De gids neemt je mee voor een leuke en gevarieerde wandeling. Hij zal je van alles laten zien over de natuur in deze periode. De gids speelt in op de actuele situatie van flora en fauna. Ook zijn er verschillende thema’s die behandeld worden. Op deze manier beleeft u de natuur wel van heel dichtbij. Luister samen naar vogels, ontdek sporen van dieren en ga samen met Staatsbosbeheer op ontdekking in de natuur bij Buitencentrum Boomkroonpad.

Informatie

De lentewandelingen vinden plaats op zondag 23 april; thema knoppen, 30 april; thema broedvogels. De wandelingen starten om 12.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duren ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. Graag vooraf aanmelden 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama