Uitbreiding Eetbare tuin Terra Assen

Assen

Groter, veelzijdiger en gezonder. Terra Assen heeft haar vierkante meters Eetbare tuin uitgebreid met maar liefst 200 vierkante meter.

De Eetbare tuin is een initiatief dat gestart is om leerlingen kennis te laten maken met het onderwerp stadslandbouw. De grond achter de sporthal is inmiddels ontgonnen en in gebruik genomen als extra stuk Eetbare tuin. Er worden hier vergeten groenten gekweekt, de top 10 supermarktgroentes, aardappels en halfbiologische kweek. Verschillende afdelingen werken samen om deze tuin te onderhouden. Zo levert de afdeling dier de organische mest en zorgt techniek voor goed onderhouden gereedschap. De leerlingen van het vak ‘Vergroening stedelijke omgeving, profieldeel 3’ helpen met de verzorging van de Eetbare tuin. De opbrengst uit de tuin wordt geleverd aan de kantinekeuken en ook wordt het gebruikt bij het VAP (verwerking agrarische producten).

Auteur

Albert-Jan Garama