Twaalfde editie Sportweek Kloosterveen

Assen

Voor de twaalfde keer wordt in Kloosterveen een sportweek voor de jeugd georganiseerd met gratis sportclinics.

In de meivakantie zal het van 24 tot en met 28 april rondom het Kloostercourt aan de Boomgaard in Kloosterveen weer bruisen van de sportactiviteiten. Met meer dan honderd deelnemers per dag was het sportproject voorgaande jaren een groot succes. Samen met een sportteam geven trainers van sportclubs de jeugd les in voetbal, basketbal, freerunning, judo, hockey, dans en volleybal. Trainers van Judoschool Assen, Hockey Vereniging Assen, Omnigym, en AVO Assen geven verspreid over de week gastlessen. Op vrijdag 28 April wordt de week feestelijk afgesloten met pannenkoeken eten. Nieuw deze week is de bootcamp avond op vrijdagavond, en net als vorig jaar een miedenavond op woensdag, waar meiden lekker kunnen make-uppen en tips en trics krijgen voor een mooie make-up. De sportclinics worden voor de kinderen van 6 tot 12 jaar gegeven van 13.30 tot 16.30 uur, voor de kinderen tot 6 jaar is er elke middag een knutseluurtje en dansen. 's Avonds zijn er van 19.00 tot 21.00 uur sportclinics voor jongeren vanaf 12 jaar. De aangrenzende soos van Het Lichtpunt is elke avond van 21.15 tot 22:30 uur open voor een hapje en (alcoholvrij) drankje. Sportweek Kloosterveen staat voor sport, vriendschap en geloof. Rondom de sportclinics vertellen de jongeren van het sportteam waarom zij kiezen voor het geloof. Sportweek Kloosterveen is een initiatief van Gereformeerde Kerk Het Lichtpunt in Kloosterveen. Deelname is gratis en vrijblijvend. Zie voor het weekprogramma en meer informatie www.sportweekkloosterveen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama