A Tribute to Louis Armstrong bij Jazzclub Assen

Assen

Jazzclub Assen ontvangt 23 april het Ruud Breuls / Simon Rigter Quintet dat in 2016 door de vakpers werd uitgeroepen als “Quintet of the Year”.

Het wordt een bijzonder concert waarin het publiek kan genieten van de grootste hits van de legendarische Louis Armstrong. Breuls en Rigter spelen al 15 jaar samen in verschillende combinaties. Het kwintet dat in 2007 werd opgericht bestaat naast dit prachtige blazers duo uit pianist Karel Boehlee, bassist Jos Machtel en drummer Marcel Serierse. Mannen die allemaal tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren.

Ruud Breuls

Trompettist Ruud Breuls is al vele jaren verbonden als docent jazz-trompet aan het Conservatorium van Amsterdam, werkt als solist bij het Metropole Orkest en de Duitse WDR Big Band. Samen met tenorsaxofonist Simon Rigter behoort hij tot de vaste kern van het Amsterdamse Jazz Orchestra of the Concertgebouw . Jazzmuziek van ongekend hoog niveau in de Hertenkamp, waarop de jazzliefhebber met plezier kan vooruitblikken. Locatie concert: De Hertenkamp, Assen, aanvang concert 15.00 uur. Entree € 12,50. Foto Ruud Breuls

Auteur

Albert-Jan Garama