Studenten maken dromenvanger

Assen

Studenten Pabo De Eekhorst maken een dromenvanger voor vluchtelingen.

,,Enige tijd nadat wij een AZC hadden bezocht kregen wij van onze beeldende vorming docent Peter Verboom de opdracht om het onderwerp ‘vluchtelingenmigratie’ te vertalen in een ruimtelijke installatie. Uiteindelijk ontstond bij ons het idee om een enorme dromenvanger te maken. Deze dromenvanger vangt de nachtmerries van getraumatiseerde vluchtelingen en laat alleen de mooie dromen door. Het imposante kunstwerk hangt voor het gebouw van Stenden Hogeschool Pabo ‘De Eekhorst’ aan de Zeemanstraat te Assen. Voor dit project maakten we gebruik van duurzaam materiaal dat beschikbaar werd gesteld door kringloopwinkel Het Goed." Derde jaars studenten Rosalie Kranenburg, Marcel Meijer en Annick Fledderus.

Auteur

Albert-Jan Garama