De Drentse Zaak: WIE van Renate Westervaarder maakt een vliegende start

Assen

maakt een vliegende start

Renate Westervaarder is nog maar net begonnen met WIE (Westervaarder in Events), maar sleepte de eerste opdrachten al binnen. Met behulp van de workshopreeks Ladder naar Succes leerde ze alles over ondernemen. ASSEN - Voordat ze de overstap naar het ondernemerschap maakte, werkte ze jarenlang als secretaresse. ,,Tijdens mijn werk organiseerde ik al veel evenementen, vooral toen ik bij de Rabobank werkte. Dat vond ik zo leuk om te doen", vertelt ze enthousiast. Toen ze door een reorganisatie bij de bank boventallig werd verklaard, kreeg ze via Noorderlink de kans om een groot congres te organiseren. ,,Ik ben daar een jaar gedetacheerd geweest. Samen met een paar collega’s heb ik alles van a tot z geregeld. Dat was een super ervaring. Ik kwam erachter dat ik heel graag door wilde in de evenementenorganisatie en besloot voor mijzelf te beginnen. Ik had al zo vaak kriebels gevoeld, dat ik nu dacht: Ik ga het gewoon proberen!"

‘Eye-opener’

In januari zag ze de oproep voor de Ladder naar Succes in het Gezinsblad. De achtdelige workshopreeks helpt beginnende ondernemers met het opstarten van een eigen bedrijf. ,,De Ladder begon op mijn verjaardag. Het was bijna alsof het zo moest zijn", lacht ze. De onderneemster koos voor de workshopreeks omdat ze op zoek was naar een manier om kennis over het ondernemerschap op te doen. ,,Je moet echt anders gaan denken dan wanneer je in loondienst bent. Daarnaast doe je er enorm veel basiskennis op en het is heel leuk om samen met anderen hetzelfde pad te bewandelen en om kennis en ideeën uit te wisselen." De workshopreeks heeft haar naar eigen zeggen erg geholpen. ,,Alle workshops waren echt bere-interessant. Er ging een wereld voor mij open. De eerste workshop ging over bezield ondernemen. Marjan Muis liet ons onder meer onze valkuilen inzien. Wist je dat er onder je valkuil vaak een angst schuilt? Ze hielp ons te ontdekken waarom en hoe we die angsten konden parkeren. Dat was echt een eye-opener."

WIE regelt het!

Op de naam WIE kwam ze tijdens een brainstormsessie met haar familie. ,,Eerst had ik als bedrijfsnaam RW Events & Officemanagement, omdat ik mijn werk als secretaresse ook nog graag wil voortzetten. Ik vond de naam wat lang en het zijn natuurlijk twee compleet verschillende werelden." Vormgever Marcel van Beetz gaf haar tijdens zijn workshop een waardevolle tip. ,,Hij zei: Focus op waar je warm voor loopt, dan komt de rest er vanzelf bij. Toen ik daarna op een verjaardag was vroeg ik mijn familie om hulp. Iedereen riep van alles tot mijn zus ineens ‘WIE’ riep. Een duidelijke naam, want WIE regelt het en WIE organiseert!" Inmiddels heeft ze haar eerste zelf georganiseerde congres achter de rug. En dat beviel goed. ,,Ik kreeg er zo ontzettend veel energie van. Bij WIE luister ik écht naar wat de klant wil. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je continu met elkaar in contact blijft. Je doet het immers samen’, licht ze haar werkwijze toe. ‘Er zijn tot nu toe al zoveel leuke dingen op mijn pad gekomen. Ik heb echt een vliegende start gemaakt", besluit ze tevreden.

Over De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flexibele) ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers. Foto Sylvia Weerman.

Auteur

Albert-Jan Garama