Veelzijdig programma Koningsdag Assen

Assen

Koningsdag (27 april) wordt traditioneel voorafgegaan door de koningsnacht (26 april). Op diverse podia door de hele binnenstad.

De aftrap van het feest wordt gedaan door Papa di Grazzi op het Burger Queen podium op het Koopmansplein. Op de Brink zal Dieptriest te zien zijn. Verder: Xclusive op de Markt, Great Piano’s op het terras van Hotel de Jonge en DJ Rob in de Kerkstraat maken het Koningsnachtprogramma compleet. Assen is TT stad. Dan mag ook op Koningsdag de motor niet ontbreken. De T(T)orenlaan is the place to be voor de jonge motorliefhebber(tje)s. Traditioneel is ook dit jaar de taptoe op het Koopmansplein. Na het succes van vorig jaar, keert ook dit jaar de kostuumshow terug. Dit keer met het thema ‘Ben ik van Duitsen bloed’. Maar er is natuurlijk meer: de grootste opblaas stormbaan van Europa, dansoptredens door Assens beste dansscholen, vrijmarkt en verrassende optredens (ondermeer locatie Rolderstraat/ Cité) zijn de ingrediënten van Koningsdag 2017. Het volledige programma kunt u vinden op www.ditisassen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama