Opening Padeltennisbaan Tennisclub Smalhorst

Assen

De opening van de Padeltennisbaan Tennisclub Smalhorst is op vrijdag 14 april om 19.00 uur door wethouder Gerard Lohuis.

Leden van de werkgroep verzorgen een demonstratiepartij in de loop van de avond. Alle leden gingen akkoord met de aanleg van een Padeltennisbaan als toevoeging op het huidige aanbod bij Tennisclub Smalhorst. Naast 6 nieuwe tennisbanen in 2015, komt er nu een gloednieuwe Padeltennisbaan bij. Een primeur voor district Groningen/Drenthe! Er zijn nog niet veel padeltennisbanen in het noorden van ons land, maar Tennisclub Smalhorst durft dit wel aan. Het is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. In landen als Duitsland, België en Spanje is de padelsport al enorm populair. En alleen al in 2016 zijn er al 30 padeltennisbanen in Nederland aangelegd. Padel is een laagdrempelige sport die gemakkelijk onder de knie te krijgen is. Padel is snel en flitsend en aantrekkelijk voor jongeren. Doordat het minder belastend is voor de gewrichten, kunnen ouderen langer blijven sporten. De sport wordt altijd gespeeld als dubbelspel met 4 mensen op een baan van 10 bij 20 meter. De wanden van veiligheidsglas mogen bij het spel worden gebruikt.

Auteur

Albert-Jan Garama