Nieuwe naam Sportveld VAKO: De Fielliettaz Goethart

Assen

Het sportveld van voetbalvereniging VAKO heeft een naam gekregen: De Fielliettaz Goethart. Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo onthulde de naam zaterdagmiddag 8 april tijdens de officiële opening van de nieuwbouw van VAKO.

Edmond Willem de Fielliettaz Goethart was burgemeester van de gemeente Vries van 1939 tot en met 1964. In 1953 is onder zijn burgemeesterschap het huidige sportcomplex aangelegd. Vooral de karakteristieke staantribunes aan beide lange zijden van het hoofdveld zijn aan deze burgervader te danken. Volgens de legende gefinancierd uit een provinciaal potje dat als oorspronkelijke bestemming had de aanleg van voetpaden in Tynaarlo.

Erelid

De Fielliettaz Goethart is erelid van VAKO en was 23 jaar voorzitter van de afdeling Drenthe van de KNVB. Hij werd voor zijn afscheid in 1971 benoemd tot erevoorzitter. Bij zijn afscheid is hij benoemd tot bondsridder van de KNVB VAKO nam zaterdag het nieuwe clubgebouw aan de Sportlaan in gebruik. Dat bestaat uit acht kleedkamers, kantine, bestuurskamer en andere ruimten. De gemeente Tynaarlo en VAKO hebben de nieuwbouw, die ruim 9 ton kost, betaald. VAKO heeft veel zelfwerkzaamheid in en buitenom de nieuwe accommodatie verricht. VAKO is jarenlang bezig geweest met de nieuwbouwplannen. De oude kleedkamers en kantine waren af en voldeden niet meer aan de eisen des tijd. De oude gebouwen worden binnenkort afgebroken. Met de in gebruik name van de nieuwbouw komt ook een einde aan de parkeerproblemen rond het sportveld. Auto’s kunnen nu op de parkeerplaats bij zwembad De Leemdobben worden gestald. Zaterdag is ook het nieuwe jeugdveld van VAKO, pal voor het nieuwe clubhuis, officieel geopend. Het veld draag de naam Rabobank Stadion. De Rabobank Assen/Noord-Drenthe, hoofdsponsor van de jeugd van VAKO, heeft een fors deel van het jeugdveld gefinancierd. Voorafgaand aan de opening kreeg de jeugd van VAKO een clinic van freestyle-balkunstenaar Josh.

Auteur

Albert-Jan Garama