Lokale Liefde van Drentse schrijvers

Assen

Drentse schrijvers lanceerden vrijdag een verhalenbundel in makkelijke taal, getiteld Lokale Liefde. De lancering was tijdens een mini-conferentie van het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe.

In de bundel, uitgegeven door Stichting Lezen & Schrijven, staan herinneringen van laaggeletterden die een cursus volgen in Drenthe. Initiatiefneemster Karin Giphart reikte de eerste exemplaren uit. De verhalen zijn in makkelijke taal en dienen als oefenmateriaal voor cursisten en als inspiratie voor vrijwilligers, docenten of partners. Tijdens de conferentie kregen huidige en nieuwe bondgenoten praktische handvatten om laaggeletterden te benaderen en te motiveren om taallessen te volgen. De persfoto "Burgemeester Eric van Oosterhout, cursisten, schrijvers en taalvrijwilligers poseren met het boek ‘Lokale Liefde Drenthe’" is hieronder beschikbaar. Yolanda Visser Fotografie

Auteur

Albert-Jan Garama