Literaire Hemel sluit het seizoen af

Assen

De Literaire Hemel besluit 14 april het zestiende seizoen. De bijeenkomst staat, traditie-getrouw, deels in het teken van de Tweede Wereldoorlog.

Koos Meinderts (foto) schreef Naar het noorden, een verhaal dat zich afspeelt in de Hongerwinter. Volgens Trouw behoort het tot één van vijf beste kinderboeken van 2016. Theatermaakster Nhung Dam is geboren in Groningen en opgegroeid in de wijk Beijum. Daar zijn destijds veel Vietnamese bootvluchtelingen geplaatst, waaronder haar ouders. Graa Boomsma schreef Leven op de rand, de biografie van A. Alberts (1911-1995), journalist, schrijver en historicus. Albert Haar en Annette Timmer interviewen de drie schrijvers. Charlotte de Wolff en Femke Veldkamp verzorgen de live muziek. In De Amer te Amen, 20.30 uur. Toegang euro 15, jongeren tot en met 21 jaar euro 10.

Auteur

Albert-Jan Garama