Struinen over het Ballooërveld

Balloo

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 8 april een excursie op het Ballooërveld. Het Ballooërveld is een heideveld met een bijzondere geschiedenis.

Deze geschiedenis komt uitvoerig aan de orde tijdens deze excursie. Nationaal Park gidsen gaan samen met de deelnemers op zoek naar raatakkers, karrensporen en grafheuvels. Ook de schaapskudde die een belangrijke rol speelt bij de instandhouding van de bijzondere natuur komen we wellicht tegen. De ontluikende natuur in het prachtige natuurgebied krijgt ook de nodige aandacht. Start 10.00 uur, NP Parkeerplaats bij de Schaapskooi van Balloo. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Foto Nationaal Park Drentsche Aa.

Auteur

Albert-Jan Garama