SMAHK met Voodoo on history

Assen

Voodoo on history is de derde tentoonstelling in het SMAHK themajaar Trans-Locaties Na Trans-Vorm en Trans-Praktijk is dit keer het kader Trans-Moment en gericht op verandering in de historische context.

Margriet van Weenen: "Mijn werk is gebaseerd op het idee dat elke verhaal een keer terugkeert, maar dan in een andere context, en daarmee potentiële betekenis. Mijn werk gaat over de spanning tussen tijdelijkheid en een monumentale drang dat alles moet blijven bestaan. Het moment van vertwijfeling probeer ik te vangen in mijn installaties. Een installatie is een samengestelde verzameling van afbeeldingen, foto’s en objecten. Deze afbeeldingen, foto’s en objecten zijn door mij gevonden, gemaakt of zijn een combinatie van beide in de vorm van een collage. Ze staan in de geschiedenis van het te onderzoeken thema. De afzonderlijke vormen worden dusdanig vaak gekopieerd dat de bron, het authentieke beeld, vaak niet meer zichtbaar is, maar dat onzichtbaarheden aan de oppervlakte komen.

Maand van de filosofie en SMAHK

Naast de tentoonstelling ‘Voodoo on history’ is er gelijktijdig en in het kader van de Maand van de Filosofie een aparte presentatie met documentatie die SMAHK zelf in huis heeft, aangevuld met speciaal aangeleverde werken van vier kunstenaars: Pedro Bakker, Ivanka Annot, Frank James en Melvin Bonnet. Beide tentoonstellingen zijn te zien in SMAHK, Venestraat 88 Assen. Van 13 april tot en met 7 mei 2017. Opening op donderdag 13 april om 16.30 uur. Beeld Margriet van Weenen.

Auteur

Albert-Jan Garama