Bouw Biobased Pop-Up Museum begonnen

Assen

De bouw van het eerste Biobased Pop-Up Museum is gestart. Het nieuwe museum wordt in mei gepresenteerd in CBK Emmen.

Dertig studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen van Hogeschool Windesheim bouwen het museum in opdracht van K&C in Assen. Zij gebruiken hiervoor biobased en gerecycled materiaal, waaronder karton en hout. Het museum gaat 13 mei open voor publiek. In het Biobased Museum zijn kunstwerken en designstukken te zien die gemaakt zijn van duurzame en recyclebare materialen. Alle objecten die in het museum getoond worden én het museum zelf zijn biologisch afbreekbaar. Het museum laat zien waar de creatieve industrie in Noord-Nederland op dit moment toe in staat is en hoe kunstenaars inspelen op de ontwikkelingen rond duurzame en herbruikbare materialen.

Bijzondere stukken

K&C heeft onder andere kunstenaars Feike de Jong, Tjeerd Veenhoven, Sibe-Jan Kramer, Hillegonda Hoogvliet en Wasteboard gevraagd een aantal bijzondere stukken uit hun oeuvre tentoon te stellen in het museum. De kunstenaars exposeren biobased foto’s, skateboards, hoeden, lampen en zelfs een biobased toilet!

Ontwerpwedstrijd

Tot 1 mei loopt er ook een oproep aan vrijetijdkunstenaars en scholieren om kunstwerken in te sturen van natuurlijke of gerecyclede materialen. De beste kunstwerken van deze ontwerpwedstrijd worden eveneens getoond in het museum. Zie www.kcdr.nl Het gehele traject rond het Biobased Pop-Up Museum wordt gefinancierd door de provincie Drenthe, gemeente Emmen, Windesheim Industrieel Product Ontwerpen en is mogelijk dankzij CBK Emmen en deelnemende bedrijven.

Reizend Museum

Het Pop-Up Museum gaat na de expositieperiode in Emmen reizen door Noord-Nederland. Projectleider Miriam van Weeghel van K&C in Assen; “Het Biobased Pop-Up Museum is het eerste museum in Nederland waar je op een laagdrempelige wijze kennis maakt met de kracht van biobased ontwerpen”.

Auteur

Albert-Jan Garama