Rennend het voorjaar in met De10vanAssen

Assen

Afgelopen zondag stond De10vanAssen op het programma. Een loop voor recreant of wedstrijdloper om rennend het voorjaar in te gaan, over de atletiek baan en het Asserbos.

Ook de Scholencompetitie of Kidsrun, de vierde wedstrijd van Scholencompetitie van AssenRuns werd gelopen. Een topconditie was niet nodig, plezier en bewegen staan immers voorop. De jongste schooljeugd liep één rondje van 400 meter over de atletiekbaan. Kinderen van groep 3, 4 en 5 twee ronden, de hoogste groepen drie.

AssenRuns

Na de scholencompetitie was de start van de tien en de vijf kilometer van de AssenRuns Competitie. Het parcours ging van de atletiekbaan via het Asserbos weer terug naar het thuishonk van AAC’61. De10vanAssen was de eerste wedstrijd van de competitie. Dit jaar telt de vijf kilometer mee voor het AssenRuns klassement voor zowel de junioren, senioren en de masters. Fotograaf Lammert Aling stond langs de kant en maakte de foto's.

Auteur

Albert-Jan Garama