GJ - 4 - Music: instore met Michael McDermott

Assen

Komende vrijdag 7 april 15.30 uur is het zover, één van onze favorieten komt een instore doen, we hebben het over niemand minder dan Michael McDermott!

Zoals een aantal van jullie wel weten, reisde ik samen met intertoys buurman Johan Wanningen (Robin was verhinderd) af naar Bad Bramstedt (net boven Hamburg) vorig jaar december. Dat was toen het enige concert dat nog een beetje fatsoenlijk af te reizen was. Met zijn vorig jaar uitgekomen album 'Willow springs' blies Michael ons muzikaal finaal van de sokken, wat een geweldig rootsalbum is 'Willow springs' toch!! Hij heeft een warme wat rauwe stem die aan Springsteen en soms ook aan Jon Bon Jovi doet denken en speelt gitaar, piano en mondharmonica.

Albums

Al sinds begin jaren ‘90 maakte McDermott muziek en heeft met the Westies ook nog twee albums gemaakt. Z’n laatste album ‘Willow springs’ werd een zeer persoonlijke plaat waarin Michael een pittige tijd van zich afschreef in bloedstollend fraaie roots songs.We ‘moesten’ hem gewoon live zien in 2016....ook al moet je daarvoor dan 4,5 uur in de auto zitten! In Bad Bramstedt maakten we kennis en regelden we de instore voor Assen, in een toen nog te komen nieuwe Europese tour. Die is afgelopen vrijdag begonnen, in Bad Bramstedt. Tof dat nu ook Robin en Gerrie hem eindelijk live kunnen zien. Vrijdag is dan het zover,Michael McDermott live bij ons in de winkel! We hebben nog een leuke verrassing voor hem, want in onze jaarlijkse klanten enquête is zijn album op #2 geëindigd! Of je dit album hebt of niet, vrijdag is de dag om toe te slaan, want dan kun je hem ook nog eens live zien. Dit mag je gewoon niet missen! 's Avonds treedt Michael nog op in de Slotplaats te Bakkeveen. Graag tot vrijdag! Gert Jan Gjaltema Gert Jan Gjaltema verzorgt wekelijks een recensie of concertverslag voor Gezinsblad, hij is als muziekliefhebber werkzaam op de cd-afdeling van Warenhuis Vanderveen in Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama