Lezing Merlijn Kerkhof 'Alles begint bij Bach'

Assen

In de aanloop naar Goede vrijdag geeft muziekjournalist en schrijver Merlijn Kerkhof op dinsdag 11 april bij Van der Velde Boeken Assen een lezing over zijn recent verschenen werk Alles begint bij Bach.

Wat je moet weten over klassieke muziek. Aansluitend is er gelegenheid zijn boek te laten signeren. Op 11 april, 14.00 uur, gratis entree. Aannmdelden via assen@boekhandelvandervelde.nl of 0592-317519. Binnenkort breekt de Passietijd weer aan. In aanloop naar Goede Vrijdag (14 april) loopt heel Nederland uit voor Matthäus-Passions; Bachs meesterwerk wordt talloze keren uitgevoerd. Maar waar gaat dat stuk over, wat is er zo bijzonder aan, en hoe komen we aan die traditie? Waarom is juist Bach in Nederland zo geliefd?

Alles begint bij Bach

Wil je antwoorden op bovengestelde vragen? Kom dan op dinsdag 11 april naar de lezing Alles begint bij Bach van Merlijn Kerkhof bij van der Velde Boeken Assen. Het is gegarandeerd een toegankelijk en vermakelijk begin van een muzikale ontdekkingstocht die je gewoon niet mag missen! In september verscheen van zijn hand Alles begint bij Bach. Wat je moet weten over klassieke muziek. Het is een inleiding met een hoofdrol voor Bach.Het boek werd lovend ontvangen in de pers, dirigent Jaap van Zweden sprak van 'een inspirerende wegwijzer naar de wereld van de klassieke muziek'. Eén hoofdstuk is geheel geweid aan de Matthäus. Als je dat leest, ben je meteen bijgepraat. Alles begint bij Bach is geen complete muziekgeschiedenis, maar een boek van bevlogen iemand die zijn onbegrensde liefde voor muziek met passie wil overbrengen.

Merlijn Kerkhof

Merlijn Kerkhof (1986) is schrijver, journalist en muziekcriticus voor de Volkskrant. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als presentator. Eerder was hij redacteur en columnist van nrc.next. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en voltooide een master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. In september 2016 verscheen zijn eerste boek: Alles begint bij Bach. Wat je moet weten over klassieke muziek (uitgeverij Thomas Rap)

Auteur

Albert-Jan Garama