Drentse avond in de Ruyghe Venne

Assen

Liefhebbers van de streektaal kunnen zaterdagavond 8 april aan hun trekken komen. Dan organiseert de St Zomeraktiviteiten een Drentse Avond met Drentse artiesten.

Heeren Oud-Zuid bestaande uit Luc Oostra zang /gitaar Cor Tobben elektrische gitaar en Jan Kuipers piano/accordeon. De muziek van Heeren is een mengeling van pop en chanson met klassieke invloeden. Het bestaat voor een deel uit eigen teksten van Luc Oostra en daarnaast gedichten van bekende Drentse schrijvers die door hem op muziek zijn gezet. Ooit maaktern ze furore met stevige rock & roll maar de tijden zijn veranderd. De groep de Scandels bestaan niet meer. Henk Vleems en Roel Luchies hebben hun carrière een passende vervolg gegeven door verder te gaan in de muziek met Drentstalige nummers. Wim Jan Eikens was jaren werkzaam in coverbands en muziekduo's. Nu treedt hij solo op als gitarist-zanger. De avond begint om 20.00 uur. Kaarten a € 10,- p/p in voorverkoop bij drogisterij La Sante in Westerbork.

Auteur

Albert-Jan Garama