T.O.G.I.D.O. huldigt voorzitter tijdens spetterend voorjaarsconcert

Assen

Tijdens het officiële gedeelte van het voorjaarsconcert van Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. uit Eext heeft de vereniging voorzitter Lourens Braams afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet aangezien hij niet alleen al 40 jaar lid is, maar ook al meer dan 25 jaar deel uit maakt van het bestuur.

Hij mocht bloemen en een presentje in ontvangst nemen als dank voor het vele werk dat hij voor de vereniging doet. Dhr Blankenstijn van de Muziekbond Groningen en Drenthe spelde hem het insigne behorend bij het 40 jarig jubileum op en namens de gemeente Aa en Hunze was wethouder Dijkstra aanwezig om Lourens te bedanken voor zijn bijdrage aan cultuur en muziek in de gemeente. De vereniging had het thema "Caribbean" gekozen voor dit concert. De muziek, de afwerking van de zaal en de verlichting versterkten elkaar waardoor de gasten zich helemaal in het Caribisch gebied waanden. De gymzaal is echter niet meegegroeid met het ledenaantal en de publieke belangstelling bij het voorjaarsconcert. Het kostte dan ook enige moeite om iedereen een plaatsje te geven in de uitverkochte zaal. Er volgde een afwisselend programma waarbij zowel het A-orkest onder leiding van Bert Strijker, het B-orkest onder leiding van Pieter de Jong alsook het orkest van de slagwerkleerlingen van Eext, Rolde en Grolloo, onder leiding van slagwerkdocent Johan Calf, optraden. De vereniging heeft de afgelopen tijd fors geïnvesteerd in nieuwe slagwerkinstrumenten en het publiek kon deze avond voor het eerst genieten van de warme klanken van de conga's. Na de pauze ging het dak eraf in Eext. De leerling-trompettisten van de vereniging speelden samen met Bert en Pieter, zelf beide ook zeer fervent trompettist, een spetterende solo met "Mexican Trumpets". Tycho Martens en zijn docent Auke Eshuis soleerden op de steeldrum bij o.a. "The Little Mermaid". Hoogtepunt van de avond was een optreden van de hele vereniging met "Rainbow Rock" en "Copacabana". De vereniging kijkt terug op een zeer succesvol concert. De eerste ideeën voor het 90 jarig jubileum van de vereniging in 2018 liggen reeds op tafel. Voorlopig richt de vereniging zich echter op haar optreden bij Brinkpop in Eext op zaterdag 13 mei aanstaande.

Auteur

Albert-Jan Garama