'Schijt je stinkend rijk' op Koningsdag Bovensmilde

Assen

In Bovensmilde op donderdag 27 april zal er tijdens Koningsdag een nieuw evenement worden gelanceerd, namelijk “Schijt je rijk”.

Het idee is eenvoudig, er wordt een stuk land afgezet en verdeeld in 1500 gelijke kavels. Elk stukje grond heeft een uniek nummer en mensen kunnen één of meerdere kavels (50cm x 50cm) kopen voor €2,50 per kavel. Tijdens de Koningsdagviering zal rond 16:00 uur een koe in het afgezet stuk land worden losgelaten. Hierna is het wachten tot de koe zijn eerste behoefte zal gaan doen. Zodra dit is gebeurd, zal een deskundige jury gaan uitmeten in welke kavel het merendeel van de koeienvlaai is beland. De koper van deze kavel zal vervolgens een prijs verdienen van maar liefst €444! (Mocht de koeienvlaai precies in het midden van meerdere kavels liggen, dan zal de prijs worden verdeeld) De prijsuitreiking vindt nog dezelfde dag plaats bij de ijsbaan in Bovensmilde. Meer informatie hierover volgt spoedig.

Meedoen aan “Schijt je rijk”.

Meedoen is heel eenvoudig, de organisatie (IJsvereniging Voorwaarts, OFV en Jeugdwerk Bovensmilde) staat de komende weken op diverse locaties ‘kavels’ te verkopen. Zo staat de organisatie op zaterdag 8, 15 en 22 april van 9:00 uur tot 13:00 uur bij de Poiesz in Bovensmilde. Voor meer informatie over locaties waar je kavels kunt kopen, kun je ook kijken op de facebookpagina’s van IJsvereniging Voorwaarts, OFV of Jeugdwerk Bovensmilde. Telefonisch bestellen kan ook via nummer 06 – 11253037 of 06 24733250. Bestellen van een kavel is mogelijk vanaf 8 april. Uiteraard is ‘Schijt je rijk’ niet het enige dat wordt georganiseerd in Bovensmilde tijdens Koningsdag. Zo is er o.a. traditioneel fiets versieren en zullen er tal van activiteiten, waaronder luchtkussens, vrijmarkt, rad van fortuin en gladiatorenspel voor jong en oud zijn bij de ijsbaan in Bovensmilde. Uiteraard zal er ook een ruim assortiment van eten en drinken zijn. Het volledige programma voor Koningsdag 2017 zal binnenkort bekend worden gemaakt. De organisatie van Koningsdag 2017 is in handen van IJsvereniging Voorwaarts, Oranje Feestvereniging Bovensmilde en stichting Jeugdwerk Bovensmilde.

Auteur

Albert-Jan Garama