Revalideren en herstellen in Kloosterakker

Assen

Kleinschalige woonvoorziening Kloosterakker in Assen opende onlangs een gespecialiseerde revalidatie- en herstelafdeling voor mensen met dementie of andere cognitieve problemen.

Door intensief samen te werken met de locatie Boshof in Assen, een locatie die ook revalidatie en herstelzorg biedt, en de ervaring met ouderen met dementie op de locatie zelf, voorziet Kloosterakker met deze afdeling in een behoefte. Ziekenhuizen zijn erg blij met de woning, zij kunnen hun patiënt laten doorstromen waardoor er plek vrij komt voor nieuwe patiënten. Ook de patiënten zijn blij met de mogelijkheid om in Kloosterakker te kunnen revalideren, zij krijgen op een veilige plek de zorg en behandeling die zij nodig hebben, om na een aantal weken hersteld weer naar huis terug te keren. Uitgangspunt blijft immers om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen.

'Heel erg naar mijn zin gehad'

Drie weken nadat de eerste cliënt is gekomen en nog voordat de officiële opening op 3 april heeft plaatsgevonden, zijn alle zeven plaatsen gevuld. Deze eerste cliënt, mevrouw Blijsie, nam al weer afscheid om naar huis terug te gaan. Mevrouw Blijsie: ‘Ik ben goed verzorgd, het waren allemaal lieve meiden. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad hier, maar ik ben ook blij dat ik weer naar huis mag.’ Naast herstel en revalidatie, kunnen ook mensen bij Kloosterakker terecht die 24-uurs medische zorg nodig hebben en waarvan de mantelzorger even tijd nodig heeft om op adem te komen van alle zorgtaken. Mensen die een Wet Langdurige Zorg (WLZ) indicatie hebben, maar die nog thuis wonen, kunnen bij Kloosterakker logeren met een zogenaamde 156 dagen logeren regeling. Daarnaast is in Kloosterakker een fysioruimte aanwezig, waar revaliderende cliënten dagelijks behandeling krijgen.

Meer informatie

Voor al uw vragen omtrent revalideren, herstellen en wonen in Kloosterakker kunt u contact opnemen met het Klantadviescentrum. Zij adviseren en begeleiden u graag bij het vinden van de zorg die u nodig hebt. Mocht u nog geen geldige indicatie hebben dan kunnen zij helpen bij het aanvragen daarvan. Het klantadviescentrum is maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur. Telefoon: 088 - 383 30 30, e-mail: klantadviescentrum@icare.nl Kloosterakker is gevestigd boven het wijkcentrum Kloosterveste, Rondgang 7 in Assen. Foto Mevr. Blijsie bezig met haar oefeningen

Auteur

Albert-Jan Garama