Nieuw technisch onderwijs bij Drenthe College?

Assen

Drenthe College, sector Techniek wil haar onderwijsaanbod en -inhoud de komende jaren verder vernieuwen aan de hand van een uitdagende ‘Battle’.

Geen wedstrijd om het beste te zijn, maar een inhoudelijke gevecht om de beste vernieuwende ideeën, verbeteringen en oplossingen te vinden. Dat doet Drenthe College niet alleen. Dinsdagmiddag 4 april a.s. is Atlas Theater in Emmen het toneel voor de Sector Techniek om met diverse stakeholders uit de regio aan de slag te gaan: beslissers uit het technisch bedrijfsleven, gemeenten en provincie, ondernemers en docenten en studenten. Een bonte mix van experts. Doel Doel is om samen in verschillende samenstellingen te komen tot frisse ideeën en initiatieven voor een beter technisch onderwijs passend bij deze regio. Waarmee kan DC de regio verder versterken? Meer praktijk gerelateerd onderwijs? Van ambacht naar hightech onderwijs? Op maat gemaakt onderwijs passend bij de branches in de regio? Vanzelfsprekende doorstroom van vmbo naar mbo en van mbo naar hbo? Veel vragen en stellingen worden op het podium van het Atlas Theater besproken, bediscussieerd en gevormd tot uitgangspunten en acties om het nieuwe techniek onderwijs van Drenthe College in de nabije toekomst handen en voeten te geven.

Auteur

Albert-Jan Garama