Lezing 'Duurzaam toerisme, past dat in Drenthe?'

Assen

Drenthe en toerisme: dat is voor veel mensen hetzelfde. Maar hoe duurzaam is toerisme in Drenthe, zeker nu de provincie met veel meer activiteiten werft dan alleen haar fietspaden?

Hoe duurzaam is Drenthe als we discussiëren over windmolens in de Monden, de uitbouw van de TT-baan of het FOC bij Assen? Draagt de Drentse cultuur bij aan duurzame innovaties, of is het juist een belemmering voor nieuwe ontwikkelingen? Die vraag staat centraal in deze Nivon-lezing in Assen.

Drentse cultuur

Johan Kasper, onderzoeker bij het lectoraat Duurzame Innovatie in de Regionale Kenniseconomie van Stenden Hogeschool, zal de duurzame ontwikkelingen in Drenthe bekijken in het perspectief van de Drentse cultuur. Hij zal in zijn verhaal gebruik maken van voorbeelden uit toerisme en recreatie, maar ook uit andere branche/werkvelden. De Maasstee, Maasstraat 25 Assen. Op 11 april vanaf 20.00 uur. Kosten euro 5 / Nivonleden euro 3,50. Aanmelden eerlijkengroengras@nivonnoord.nl of 050-5417010.

Auteur

Albert-Jan Garama