ACV ontvangt Flevo Boys

Assen

Na de overwinning (1-3) bij SV Dronten, wacht ACV zaterdag weer een thuiswedstrijd. Flevo Boys is in Assen de tegenstander.

De Emmeloorders, al jaren een vaste waarde in de hoofdklasse, maken een moeilijk seizoen door. Flevo Boys staat op een veertiende plaats en als dat na de laatste wedstrijddag nog zo is, dan kan de ploeg alleen via de nacompetitie het vege lijf nog redden. Toch lijkt het team van trainer Raymond Schuurman wat aan de betere hand. Na een overwinning op Excelsior ’31 werd afgelopen zaterdag gelijk gespeeld tegen provinciegenoot Urk.

Status

ACV zal zaterdag er niet alleen naar streven om de status van club met het minste aantal verliespunten in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal te handhaven, maar het heeft voor eigen publiek ook iets recht te zetten. De laatste wedstrijd op eigen terrein leverde een pijnlijke nederlaag (1-4) op tegen Staphorst. Een opmerkelijk gegeven: ACV leed tot nu toe vier nederlagen en drie daarvan kwamen in thuiswedstrijden tot stand. Op vreemd terrein is de ploeg dus veel moeilijker te verslaan. Eerder dit seizoen werd ook de uitwedstrijd tegen Flevo Boys gewonnen (1-2). ACV-Flevo Boys begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Stadsbroek.

Auteur

Albert-Jan Garama