Spencer Bohren speelt met blues en folk

Assen

Muzikanten hebben vaak een brede creativiteit en dat geldt zeker voor Spencer Bohren, die zaterdagavond 1 april optreedt in De Amer.

Dan komt zijn muzikale kant naar voren, maar hij geeft ook workshops, is verhalenverteller en maakt driedimensionale kunst. Spencer Bohren is geboren in Wyoming, maar zijn voorouders maakten ooit de oversteek vanuit Schotland en Ierland. Hij begon zijn muzikale carrière als achtjarige in een kerkkoor. Toen hij gitaar ging spelen ontdekte hij dat kerkmuziek nauw verweven is met de Amerikaans folktraditie.

Blues

Ook voelde Spencer Bohren zich steeds meer aangetrokken tot de blues, waarbij hij geen verschil maakt tussen de stijl van de vroege zwarte muzikanten en de hillibilly blues. Volgens hem moet je niet op de verschillen letten, maar juist op de overeenkomsten. Door een jaarlijks optreden op het New Orleans Jazz & Heritage Festival trok Spencer Bohren de aandacht van Europese concertpromotors en hij vliegt dan ook regelmatig de oceaan over. Hij toert vooral door Duitsland maar was ook al eerder in De Amer. De manier waarop hij de muziek benadert levert in combinatie met zijn achtergrond een mix op van folk, blues gospel en country. Spencer Bohren, die tegenwoordig in New Orleans woont, ondersteunt zijn whiskybruine stem met lapsteel, elektrische- en akoestische gitaarklanken, waarop de term ’laid-back ‘ van toepassing is. De Amer, 20.00 uur entree euro 17,50. Reserveren via 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama