Prijzen voor jongeren BVC

BEILEN

a een strenge voorselectie werden er zeventien films gedraaid.

De jongerenafdeling van BVC (Beiler Video Club) deed mee met twee speelfilms, een reportage van een Rock festival in Roemenie en een muziekclip. Met de muziekclip op het nummer ‘Do I wanna Know’ behaalden de groep van Juul Rikkers de tweede plaats en dus een zilveren onderscheiding. Tevens wonnen ze de prijs voor de beste ‘Jongeren film’.

De winnaar was Auke de Witte (uit Friesland) met de spannende speelfilm ‘Dilemma’ de derde plaats was voor Jan Klaassens met een reportage over de ‘Restauratie van de radiotelescoop in Dwingeloo’. Deze drie films hebben een nominatie gekregen voor de landelijke wedstrijd die dit jaar in november georganiseerd wordt.

Verder kreeg de film ‘de Tijdsteen’ en de film ‘de Maniakale schoonmaker’ een bronzen waardering. De reportage van het Rock concert, van Juul Rikkers en Sara van Elferen, kreeg ook nog een bronzen waardering.

De jongeren van de Beiler Filmstudio’s behaalden ook een derde plaats bij de voorronde van de kunstbende met hun speelfilm ‘de tijdsteen’ gemaakt door de groep Pepijn Root en Yamel Stam.


Auteur

Redacteur