Asser Bach Cantategroep met Passieconcerten in de Lijdenstijd

Assen

Het verhaal rond het lijden en sterven van Jezus is door veel componisten op muziek gezet. Ook door Heinrich Schütz (1585 - 1672). Koor en orkest van de Asser Bach Cantategroep voeren zijn Johannes Passion uit.

Afgewisseld met verstild orgelwerk van de Duitse componist Hans Friedrich Micheelsen (1902 – 1973). Verder zijn de sonate voor strijkorkest en continuo van Johann Rosenmüller (1619-1684) , twee passiemotetten van Schütz en het orgelwerk Ciacone van Dietrich Buxtehude (1637 -1707) te beluisteren.

Dirigent

Het concert eindigt met de cantate Himmelskönig, sei willkommen van J. S. Bach (1685 – 1750). Dirigent is Hoite Pruiksma. Wietse Meinardi bespeelt het orgel. Vocale solisten zijn Jens Krekeler, Ben Brunt en Jochem Baas. Het concert is op 8 april 20.15 uur, Adventskerk, Lindelaan 49 Assen. Kaarten euro 15 zijn in de kerken verkrijgbaar. Bij voorverkoop via www.asserbachcantategroep.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama