Veertigste editie 'Kom in de Kas'

Assen

In de Nederlandse kassen is het het 1 en 2 april feest. In dit weekend wordt Kom in de Kas voor de veertigste keer georganiseerd en kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas.

Met alle technologie en inno-vaties en de prachtige gewassen is het altijd een feest om in de kassen te werken. Van-wege het jubileum wordt het eerste weekend van april extra feestelijk. In regio Groningen nemen acht bedrijven deel. Twee dagen lang openen ze hun deuren om de mensen te la-ten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Indrukwekkende groei

De kassen verkennen kan dit jaar in de regio Groningen bij acht bedrijven met 10 bezoekadres-sen. Deze bedrijven haken allemaal in op het thema feest in de kas en bieden interessante en boeiende activiteiten. De teelten zijn zeer divers, zo kan worden gekeken bij de teelt van orchi-deeën, vaste planten, zomersnijbloemen, groente, perk- en potplanten, aardbeien en asperges. Bij Reinhart Orchideeën vindt men zeer zeldzame en een groot assortiment orchideeën, Smit Kwekerijen laat een overzicht van alle nieuwe concepten en soorten voor volgend jaar zien en bij Doff is een nieuwe kleur Petunia te bewonderen. Bij Bazuin is Groei en Bloei te gast.

Geheimen achter het glas

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkus-sen, kijken hoe alles groeit en bloeit. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de pro-ducten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt voor de 40e keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In Groningen nemen acht tuinbouwbedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstij-den zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 1 april en zondag 2 april. Alleen op zaterdag 1 april zijn open: Smit kwekerijen, Kwekerij de Klimroos, Aardse Orchideeën en Meinardi. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis, Rabobank. Voor meer informatie kijk op www.komindekasgroningen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama