Gekleurd grijs gaat los

Assen

De hele maand april staan voorstellingen, workshops, films, rondleidingen en concerten centraal rond de actie Gekleurd Grijs.

Om senioren van nu (65plus) kennis te laten maken met de diverse kunstvormen en het cultureel erfgoed in de provincie Drenthe is er Gekleurd Grijs. Een actiemaand waarin senioren kunnen deelnemen aan tal van activiteiten die speciaal voor hen ontwikkeld worden. Een toenemende doelgroep senioren blijkt zeer geïnteresseerd in kunst en cultuur. Deelnemen aan kunstzinnige en culturele activiteiten kan een positieve invloed hebben op het leggen van nieuwe contacten, het opdoen van nieuwe ervaringen, de vitaliteit, gezondheid en het welzijn. Doel van Gekleurd Grijs is om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Het is de kans om iets te doen wat je nog nooit eerder gedaan hebt. In de gemeente Aa en Hunze bieden zeven bedrijven activiteiten aan. Het betreft verschillende muziekactiviteiten, yoga en creatieve workshops. Bij meubelmakerij Het andere hout in Gieten kunnen deelnemers aan de slag met hout om een insectenhotel te bouwen. Het hotel wordt gevuld met natuurlijke materialen zoals bamboe, druiventakken en zaagsel. Senioren zijn welkom bij deze workshop op zaterdag 8 april om 10.00 uur. Een kleinkind mag gratis meedoen. Aanmelden kan bij info@hetanderehout.nl. Op www.gekleurdgrijs.nl zijn alle activiteiten te vinden.

Auteur

Albert-Jan Garama