Huus van de Taol en Bibliotheek met Streektaalavond

Assen

In het kader van de Meertmaond Streektaolmaond houden het Huus van de Taol en Bibliotheek Beilen op donderdag 23 maart een Streektaalavond.

Kinderkoor Superstarz, Willem Fledderus, Ton Peters en Jan Germs zorgen voor een gevarieerd programma met muziek, verhalen en gedichten. Kinderkoor Superstarz is in september 2016 opgericht en staat onder leiding van Edith Baas. In december deden zij mee aan het Drents Kinderliedtiesfestival. Ook deze avond zullen zij een aantal Drentstalige liedjes zingen. Ton Peters was leraar op het Nassaucollege in Beilen. Daarnaast schrijft hij gedichten en verhalen in het Nederlands en in het Drents. In 2013 verscheen zijn bundel “Vanwege het getal, gedichten tot 2013”. Hij is redacteur van het Drents letterkundig tijdschrift Roet. Ook is hij betrokken bij het schrijven en samenstellen van diverse boeken. Willem Fledderus won in 2013 het Drents Liedtiesfestival, maar maakt al langer muziek, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar. Inmiddels zijn er twee cd’s van hem verschenen. Op de streektaalavond zal hij luisterliedjes ten gehore brengen. Jan Germs is als directeur van het Huus van de Taol anfieteraor van het Drents. Hij schreef diverse boeken, waaronder een aantal bundels met korte verhalen. Verhalen uit het dagelijks leven, zoals “Ok in het paradies bint zoere appels” of de novelle ”Daphne, het verhaal van het loze wichie”.

Bibliotheek Beilen

Een ieder is van harte welkom om deze avond naar de bibliotheek van Beilen te komen. Reserveren is gewenst. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@bibliotheekbeilen.nl of te bellen met 088-0128335. De avond begint om 19.30 uur. De entree is € 7,50 inclusief een kopje koffie of thee. Bibliotheek Beilen: Kampstraat 2, Beilen.

Auteur

Albert-Jan Garama