Bibliotheek Midden-Drenthe helpt senioren bij belastingaangifte

Assen

Senioren die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen kunnen op 28 maart, 5 april en 11 april terecht in één van de bibliotheken van Midden-Drenthe.

In samenwerking met Senioren van Nu Midden-Drenthe biedt de bibliotheek gratis belastingspreekuren aan om senioren te ondersteunen. De belastingspreekuren voor senioren vinden plaats op 28 maart van 10.00 – 12.00 uur in Bibliotheek Beilen, op 5 april van 10.00 – 12.00 uur in Bibliotheek Smilde en op 11 april van 10.00 – 12.00 uur in Bibliotheek Westerbork. Er wordt hulp geboden bij vragen die voortkomen uit het invullen van de belastingaangifte en bij het controleren van ingevulde formulieren. Let op: wanneer het gaat om het invullen van een complete aangifte, zal er eventueel doorverwezen worden.

Zelf de belastingaangifte doen in de Bibliotheek

Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de bibliotheken van Midden-Drenthe. Er is een computer beschikbaar om zelfstandig met de aangifte aan de slag te gaan. Ook is het mogelijk om de aangifte in de bibliotheek te printen. Zowel voor hulp bij aangifte voor senioren als het gebruik van computerfaciliteiten voor iedereen geldt dat je geen lid van de bibliotheek hoeft te zijn. De Bibliotheek Midden-Drenthe ondersteunt mensen in de gemeente Midden-Drenthe actief in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit gaat onder andere om activiteiten op het gebied van taal en lezen, digitale vaardigheden en nu ook om de service op het gebied van belastingzaken.

Auteur

Albert-Jan Garama