Vrijwilligers GKB in het zonnetje gezet

Assen

Om mensen met schulden te helpen werkt de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) steeds vaker en intensiever samen met vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn van grote toegevoegde waarde. Daarom nodigde de GKB vrijwilligers uit voor een gezamenlijke lunch om ze persoonlijk te bedanken voor hun inzet. Afgelopen donderdag 16 maart lunchten bijna 150 vrijwilligers samen met medewerkers van de GKB op diverse locaties in het werkgebied van de GKB. Steeds vaker worden vrijwilligers ingezet bij schuldhulpverlening, schuldpreventie en thuisadministratie. Denk aan het op orde brengen van de administratie, het aanvragen van toeslagen en het doen van belastingaangifte. Ook helpen vrijwilligers klanten die uitstromen uit budgetbeheer. ‘Vrijwilligers zijn van grote toegevoegde waarde. De voor vrijwilligers kenmerkende intensief persoonlijke aanpak, vormt vaak een perfecte aanvulling op de professionele hulp van de GKB. Een dankjewel aan alle vrijwilligers is daarom zeker op zijn plaats’, aldus Jan Tingen, directeur GKB.

Auteur

Albert-Jan Garama