De Drentse Zaak: de kapsalon Britt Bos

Assen

‘Aan alle workshops heb ik wat gehad'

Anderhalf jaar bestaat Best Bij Britt nu. Het hebben van een eigen kapsalon was een lang gekoesterde wens voor Britt Bos (23) uit Assen. Tijdens de workshopreeks Ladder naar Succes deed ze alvast de nodige kennis over het ondernemerschap op. Kennis die nu goed van pas komt. ASSEN - Toen de loods van haar ouders aan de Mastmakerstraat in Assen leeg kwam te staan, deed zich een buitenkans voor. ,,Ik kreeg de kans om hier in de loods een eigen kapsalon te beginnen. Ik wilde altijd al een eigen salon!" Afgelopen oktober vierde ze alweer het 1-jarig bestaan van Best Bij Britt. Spijt van de stap heeft ze nooit gekregen. ,,Het is echt fantastisch. Ik bepaal mijn eigen werktijden en ben niet afhankelijk van anderen. Ik heb vier jaar lang voor verschillende bazen gewerkt. Ik heb er veel geleerd, maar ook veel over hoe het niet moet." Inmiddels is de kapster ook visagiste en kunnen klanten bij haar terecht voor kapsel én make-up. Een combinatie die vooral goed werkt bij bruidjes. ,,Zo kan ik het totaalplaatje aanbieden. De klant hoeft nu maar aan één iemand te vertellen hoe ze het wil."

Uitje voor de klant

Hoewel ze de overstap van een vaste baan naar het ondernemerschap spannend vond, is ze er nog steeds heel blij mee. ,,Ik ging van 40 uur werken ineens terug naar 0. Dat is best wel spannend, maar het loopt heel goed. Ik mag echt niet klagen. Mijn werktijden pas ik aan aan de klant. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten zich prettig voelen. Ik wil geen lopendebandwerk leveren. Naar de salon gaan moet een uitje zijn." Op de naam van haar bedrijf, Best Bij Britt, kwam ze met behulp van de buurvrouw. ‘Ik was al een poosje heel hard aan het nadenken over een geschikte naam. Toen gooide de buurvrouw deze naam er zo uit. Ik was gelijk enthousiast."

Toekomst

Voordat ze zich officieel inschreef bij de Kamer van Koophandel, volgde ze bij De Drentse Zaak de Ladder naar Succes. Deze achtdelige workshopreeks voor startende ondernemers hielp haar met nadenken over de toekomst. ,,In het begin is dat best moeilijk. Hoe zie je de toekomst voor je? Wat wil je bereiken? Het is heel goed om daar eens goed over na te moeten denken." Over de vraag aan welke workshop ze het meeste heeft gehad, moet ze even nadenken. ,,Aan alle workshops heb ik wat gehad. Het was heel leerzaam. Het zet je ook echt aan het denken. Al die informatie over belastingen en verzekeringen… heel nuttig! Net als de workshop van Irene Wildenbeest. Die ging over onder meer je houding. Als ik nu een klant heb, denk ik regelmatig: sta ik eigenlijk wel goed?" Het volgen van de workshopreeks bleek ook goed te zijn voor de uitbreiding van haar klantenkring. ,,Een van de workshopgevers komt hier nu nog om te knippen", bekent ze lachend.

Over De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flexibele) ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers

Auteur

Albert-Jan Garama