Circus van leerlingen Terra Assen

Assen

Zes weken oefenen, één dag opbouwen en drie keer optreden. Leerlingen van Terra Assen hebben in samenwerking met studenten Sport & Bewegen van het Drenthe College een circus georganiseerd.

Vrijdag 17 maart was het dan zover; meerdere keren was er een circusvoorstelling bij Terra Assen. ’s Ochtends hebben de leerlingen een optreden gegeven aan tweehonderd basisschool leerlingen. De voorstelling werd geopend door alle vijfenzestig leerlingen met een prachtige openingsdans. Tijdens de voorstelling hebben de leerlingen allemaal twee keer opgetreden. ’s Middags mochten de leerlingen van Terra de circusvoorstelling bijwonen. “De leerlingen hebben het fantastisch gedaan, de optreden waren erg professioneel en het publiek was heel enthousiast.” aldus Wilco Bronmeijer, docent en initiatiefnemer. De presentatie werd gedaan door een docent met een geweldig clownspak.

Einddans

De dag werd afgesloten met een einddans waar de docenten en studenten een hoofdrol hadden. ’s Avonds waren familie en belangstellende welkom om het circus bij te wonen. Hiervoor werd er een kleine bijdrage gevraagd voor stichting Clini Clowns. De ouders van de leerlingen hebben goed hun best gedaan met het maken van de clowns kostuums en het verzorgen van de catering. Al met al was het een super leerzame dag!

Auteur

Albert-Jan Garama