Biobased Pop-Up Museum zoekt ontwerptalent

Assen

K&C nodigt kunstenaars en creatieve mensen uit om een ontwerp in te sturen voor het Biobased Pop-Up Museum. Mensen die al jaren meubels van Drentse bomen maken, manden vlechten van bermafval of kunstwerken maken van plastic worden opgeroepen hun ontwerp in te sturen.

Iedereen kan meedoen, individueel of in een groep, jong en oud, professional en amateur. Voor ontwerptalent is elke invulling is toegestaan, zowel design, toegepaste kunst als mode, fotografie en video. Het winnende ontwerp ontvangt de Biobased Bokaal en een tegoedbon van 250 euro voor materialen voor kunstzinnige doeleinden. Inzenden voor de Biobased Bokaal kan tot 1 mei 2017 door een foto van het gemaakte product te mailen naar miriam@kcdr.nl Het Biobased Pop-Up Museum wordt op 13 mei 2017 gepresenteerd in CBK Emmen. Het is het eerste museum dat volledig wordt gemaakt op basis van duurzame en herbruikbare materialen. Ook de objecten die in het museum getoond worden zijn biologisch afbreekbaar. Het Pop-Up Museum is daarmee uniek in de wereld. Het winnende ontwerp krijgt een plaatsje in het museum en aandacht op verschillende mediakanalen. Daarna reist het ontwerp mee tijdens de tournee van het Biobased Pop-Up Museum. Het eerste Pop-Up Museum ter wereld is mogelijk dankzij de steun van de provincie Drenthe, gemeente Emmen, Windesheim Industrieel Product Ontwerpen, CBK Emmen en een aantal bedrijven. Het museum is van 13 mei tot 2 juli 2017 te vinden in CBK Emmen. Daarna gaat het museum toeren door Noord-Nederland.

Auteur

Albert-Jan Garama