Sudosa-Desto meisjes C èn B kampioen van Nederland

Assen

Zowel meisjes C als B van Sudosa-Desto zijn zaterdag kampioen van Nederland geworden tijdens het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap.

In de finale ronde wist meisjes C de finale te bereiken door in een zeer spannende kruisfinale met 2-1 te winnen van Next Volley Dordrecht. De eerste set ging verloren met 25-17 maar de meiden wisten een beslissende derde set af te dwingen door de tweede set met 30-32!!! te winnen. Met een 12-15 setwinst was de finale een feit. De finale tegen SV Dynamo Apeldoorn werd met een 2-0 (12-25 en 18-25) overwinning het kampioenschap behaald.

Meisjes B verslaat VC Sneek in finale

In Doetinchem eindigden meisjes B als eerste 1 in de poule door twee overwinningen (Emmen 95 en Flamingo'56) en een gelijkspel tegen Dinto. Na Halley met 2-0 te verslaan in de kruisfinale moesten de meiden het in de finale opnemen tegen VC Sneek. VC Sneek en Sudosa-Desto waren aan elkaar gewaagd. De eerste set was VC Sneek nipt sterker (26-24) maar Sudosa-Desto bracht de setstand op 1-1 met een knappe 23-25 setwinst. In de derde beslissende set was de spanning er een beetje af. Met 5-15 was de titel voor de Asser meiden.

Mooie 4e en drie 7e plaatsen

Jongens D wist met een overwinning en twee gelijkespelen de kruisfinales te bereiken. In de kruisfinale was VV Alterno te sterk (2-0 verlies). In de strijd om de 3e plaats was Seesing Personeel Orion met 2-0 een maatje te groot. Toch een mooie vierde plaats voor de jongens. Jongens A hadden een lastige dag; met 2x een gelijkspel en een 2-0 verlies kon het team de kruisfinale helaas niet behalen. Een vergelijkbaar resultaat voor Meisjes A en D; met 1 puntje in de poule helaas geen plaats in de kruisfinale.

Tweede jeugd vereniging van Nederland

In het zogenaamde Jaap van Kasteel Trofee klassement werd Sudosa-Desto tweede achter Sliedrecht Sport.

Auteur

Albert-Jan Garama