Koninklijke onderscheiding voor Bert Winters

Assen

  Bert Winters (54) kreeg vrijdag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester T. Baas van de gemeente Midden-Drenthe. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer Midden-Drenthe.

De heer Winters is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn activiteiten en inzet voor de vrijwillige brandweer van Midden-Drenthe. Gedurende de periode 1 juli 1984 tot 1 oktober 2016 is de heer Winters lid geweest van de vrijwillige brandweer Midden-Drenthe, post Beilen. De heer Winters heeft zich door studie en inzet bekwaamd tot gespecialiseerd manschap, bevelvoerder en postchef. Daarnaast is hij officier van Dienst. De heer Winters staat te boek als een man met een ‘brandweerhart’ en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in Beilen en in de regio. De heer Winters kan worden aangemerkt als ‘een persoon die zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’. Tijdens de avond wordt ook officieel afscheid genomen van de heer Winters als lid van de post Beilen.

Jubilea

Naast de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding aan de heer Winters en zijn afscheid van de post Beilen, wordt tijdens de korpsavond bij de volgende bijzondere jubilea stilgestaan. De heer Coen Laning, post Smilde – 12 ½ dienstjaren De heer Jan Hummel, Post Smilde – 20 dienstjaren De heer Raymond Gerding, post Beilen - 20 dienstjaren De heer Aart-Jan Romeyn, post Beilen - 20 dienstjaren De heer Jan Zinger, post Westerbork - 30 dienstjaren De heer Piet Bakker, post Beilen - 35 dienstjaren

Auteur

Albert-Jan Garama