Lammetjesdag op het Hijkerveld

Assen

Bij de schaapskooi op het Hijkerveld is 19 maart van 11.00 tot 16.00 uur de traditionele Lammetjesdag van Het Drentse Landschap. Toegang is gratis.

De schaapskooi Hijkerveld is vanaf het dorp Hijken aangegeven met bordjes. Honden mogen helaas niet meekomen, ook niet als ze aangelijnd zijn. - Voor kinderen zijn er rond de schaapskooi leuke activiteiten te doen. De geboorte van de lammetjes vieren we met beschuit met muisjes en kinderen mogen lammetjes (onder begeleiding) aaien. De tv-serie Puck en het verdwenen schaap is doorlopend te zien. Deze kinderserie is opgenomen op het Hijkerveld. De Working Kelpie Pink speelde hierin een rol. Pink zal ook tijdens Lammetjesdag laten zien wat hij kan, want hij geeft samen met de herder demonstraties schapen drijven. Naast de activiteiten is er een kleine markt met producten die aansluiten bij schapen en lammetjes. (Er is geen pin aanwezig). Kijk voor meer informatie op www.drentslandschap.nl/activiteiten. Foto John Dekker.

Auteur

Albert-Jan Garama