Presentatie boek Dick Blancke in Huus van de Taol

Beilen

In het Huus van de Taol in Beilen wordt 17 maart het boek Twie ezels en meer… gepresenteerd.

Het boek van Dick Blancke, met verhalen uut Frankriek, bevat verhalen in het Drents over de avonturen van Blancke en zijn partner bij hun vertrek naar Frankrijk waar zij een nieuw leven opgebouwd hebben. Dick Blancke verzorgde jarenlang culturele programma’s bij RTV Drenthe en kwam in die zin bij veel Drentse gezinnen thuis. Hardnekkig als twee ezels, zoals ze zelf zeggen, bouwden ze aan hun Franse leven, maar hun spreektaal bleef altijd Drents. In het boek staan verhalen over stormen en historische feesten en over lekkere en vreemde Franse gerechten. Het kan toch wel bijzonder genoemd worden dat een boek over een nieuw leven in Frankrijk in het Drents is geschreven. Ontvangst vanaf 15.30 uur. Aanvang programma om 16.00 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama