Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden bezoekt Altingerhof Beilen

Assen

De week van zorg en welzijn 2017 startte op maandag 13 maart. Thema dit jaar is: Maak kennis met kunde. Oud Olympisch kampioen Maarten van der Weijden vloog vandaag in een helikopter over Nederland en deed diverse locaties aan waaronder een locatie van Icare, woonzorgcentrum Altingerhof in Beilen.

Hij kwam daar aan leerlingen van het Alfa College, CSG Vincent van Gogh en bewoners van Altingerhof zijn verhaal over de zorg te vertellen. Maarten van der Weijden had zelf indringende ervaringen met zorg: “Ik ben heel dankbaar voor de zorg die ik heb gehad in de tijd dat ik leukemie had. Ik heb de kennis en kunde van de zorgprofessionals destijds zelf mogen ervaren. Daardoor was ik ervan overtuigd dat ik de beste behandeling kreeg die er was. Ik was in goede handen en dat gaf mij vertrouwen in mijn herstelproces.” Hij wilde graag ambassadeur zijn van de Week van Zorg en Welzijn. Zo kon hij alle zorgmedewerkers een hart onder de riem steken want zonder hen kan er geen goede zorg geleverd worden. De leerlingen, bewoners en medewerkers werden erg geïnspireerd door zijn verhaal. Samenwerking Van der Weijden vindt het belangrijk dat er ook in de toekomst goede zorg geleverd wordt en omdat Altingerhof al jaren nauw samenwerkt met het onderwijs wilde hij graag langskomen om dit live te zien in Beilen. Leerlingen lopen vaak stage in Altingerhof en de bewoners vinden het prachtig om ‘jong spul’ om zich heen te hebben. Dit evenement werd mogelijk gemaakt door deze samenwerking. Altingerhof heeft alle leerlingen bedankt voor hun inzet en wenst hen veel succes in de toekomst. Maarten van der Weijden overhandigt een cadeau aan mevrouw Padding, een ‘kloppend hart’ voor de zorg. Foto Icare.

Auteur

Albert-Jan Garama