Darters Marsdijkhal winnen ruim

Assen

De darters van Marsdijkhal 1 uit Assen hebben dinsdagavond een knappe overwinning geboekt. Tegen het lastige Café Royal Heinrigs uit Hoogeveen wordt het 7-2.

De Assenaren gaan als een speer uit de startblokken. Marcel Bos opent met een 3-1 overwinning en Frank Andringa neemt dit goede voorbeeld in de tweede partij over. Dankzij een sterke Armando Slotboom (3-0) en een gelukkige Yannick van de Reijen (3-2) staat De Marsdijkhal na de singles al op een 4-0 voorsprong. Elk punt telt Ruime overwinningen boeken is belangrijk voor De Marsdijkhal, want de spanning is om te snijden aan kop van de eredivisie. De Assenaren gaan voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heinrigs aan de leiding met slechts een punt voorsprong op De Planeet uit De Krim. Elke winstpartij telt als een punt. Sterke start in de koppels Die opzet lijkt te lukken na de eerste koppelwedstrijd. Het duo Armando Slotboom en Yannick van de Reijen heeft het lastig tegen de Hoogeveense tegenstander, maar wint met 3-2. Dat lukt Marcel Bos en Frank Andringa niet in de volgende partij. Met de frisse Peter Marissen in de gelederen wordt wel de derde koppel gewonnen. Maar in de laatste koppelwedstrijd zijn Ruben Hogen en Martijn Kamman van Heinrigs opnieuw de sterksten: 6-2. In de afsluitende teamwedstrijd gaat het niet om de eer, maar zeker ook om de punten. De Marsdijkhal start sterk, maar de Hoogeveners komen in de slotfase goed terug. Toch zijn het de Assenaren die als eerste de dubbel raken: 7-2. Koppositie verstevigd Dankzij de zeven punten verstevigt Marsdijkhal 1 de koppositie in de eredivisie. Met nog vijf wedstrijden te spelen is het gat met nummer twee De Planeet 14 punten. Maar de concurrent uit De Krim heeft nog een wedstrijd tegoed en kan dan maximaal negen punten inlopen.

Auteur

Albert-Jan Garama