Voorjaarswandeling door Beekdallandschap

OUDEMOLEN

Onder leiding van een natuur en landschapgids kan worden deelgenomen aan een voorjaarswandeling door het Beekdallandschap Drentsche Aa .

Een groot deel van het gebied heeft de status van Nationaal Park en wordt beschouwd als het meest gaaf gebleven laagland bekenstelsel van NW Europa. De wandeling is geschikt voor jong en oud en gaat langs kronkelende beekjes en door bos, heide en duinlandschap. Tijdens de wandeling wordt in het kort uitleg gegeven over het geologische ontstaan van het gebied, de flora en fauna en de cultuurhistorie. Onderweg is er wellicht kans op het ontmoeten van ijsvogels en bevers. Omdat er aan de wandeling een beperkt aantal deelnemers kan meedoen is opgave vooraf nodig. Opgave kan via tel. 0627451052

Op zondagmiddag 19 maart om 14.00 uur bij Herberg De Fazant in Oudemolen.


Auteur

Redacteur