VAKO voetbal opent nieuw clubhuis

VRIES

De nieuwbouw van voetbalvereniging VAKO uit Vries is bijna klaar. De kleedkamers zijn opgeleverd, vrijwilligers leggen de laatste hand aan de kantine en bestuurskamer. Volgende week gaat VAKO verhuizen naar de nieuwbouw.

VAKO voetbal is trots op het resultaat en houdt een feestelijke opening van de nieuwbouw op 8 april 2017. De opening wordt verricht door burgemeester M.J.F.J. Thijsen van de gemeente Tynaarlo. De burgemeester zal de naam van het sportveld van VAKO onthullen. Het complex aan de Sportlaan 2 heeft sinds de realisatie in 1953 nooit een naam gehad.

Het programma op 8 april is als volgt:

15.00 - 16:00 Ontvangst en opening Rabobank Jeugdstadion met jeugdclinic

16:00 - 16:30 Officiële opening VAKO nieuwbouw door burgemeester M.J.F.J. Thijsen

16:30 - 18:30 Hapje & drankje en mogelijkheid tot bezichtiging nieuwbouw

Vanaf 19:00 Afsluitend feest met DJ

VAKO is meer dan vijf jaar bezig geweest om de nieuwbouw te realiseren. Op het B-veld is een accommodatie verrezen met acht kleedkamers, kantine, bestuurskamer en andere werkruimten.

Voor het nieuwe clubhuis is een jeugdveld aangelegd met financiële steun van Rabobank Assen/Noord-Drenthe, hoofdsponsor van de jeugdafdeling van VAKO. Dit jeugdveld wordt 8 april ook officieel geopend. Onze jeugdspelers krijgen ’s middags een clinic van balkunstenaar Freestyler Josh op het jeugdveld.

De nieuwbouw heeft ruim 900.000 euro gekost. De gemeente Tynaarlo heeft daarvan 600.000 euro betaald en VAKO 300.000 euro. De club heeft daarvoor jaren gespaard en met zelfwerkzaamheid de kosten weten te beperken. Zo hebben vrijwilligers de kantine en bestuurskamer afgebouwd en werkzaamheden rond de nieuwbouw verricht. Ook zijn diverse acties gehouden.

De bouw is in opdracht van de gemeente Tynaarlo gerealiseerd. VAKO was daar nauw bij betrokken en de nieuwbouw is onlangs overgedragen aan de club. De oude kantine en kleedkamers worden na de verhuizing afgebroken.


Auteur

Redacteur