Streektaalavond in Beilen

BEILEN

In het kader van Meertmaond Streektaolmaond organiseren het Huus van de Taol en Bibliotheek Beilen een avond in de Streektaal.

Op donderdagavond 23 maart zorgen kinderkoor Superstarz, Willem Fledderus, Ton Peters en Jan Germs voor een gevarieerd programma met muziek, verhalen en gedichten.

Kinderkoor Superstarz is in september 2016 opgericht en staat onder leiding van Edith Baas. In december deden zij mee aan het Drents Kienderliedtiesfestival. Ton Peters was leraar op het Nassaucollege in Beilen. Daarnaast schrijft hij gedichten en verhalen in het Nederlands en in het Drents. In 2013 verscheen zijn bundel “Vanwege het getal, gedichten tot 2013”. Hij is redacteur van het Drents letterkundig tijdschrift Roet. Willem Fledderus won in 2013 het Drents Liedtiesfestival, maar maakt al langer muziek, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar. Jan Germs is “anfieteraor” van de Drentse Streektaal. Hij schreef diverse boeken, waaronder een aantal bundels met korte verhalen.

Reserveren is gewenst via info@bibliotheekbeilen.nl of te bellen met 088-0128335. De avond begint om 19.30 uur. De entree is euro 7,50.


Auteur

Redacteur