Jubileumeditie Grote Prijs van Assen

Assen

Aanstaande zaterdag viert Boksteam Assen het tienjarig jubileum in wijkcentrum de Componist met de tweede editie van De Grote Prijs van Assen.

ASSEN - ,,De eerste les, tien jaar geleden, kwamen vijf leerlingen”, vertelt eigenaar Johann Talens. Terugkijkend op hoe het allemaal begon. Een decennium geleden startte hij Boksschool Assen, samen met zijn vriendin Elvira Pepic. In het begin was het merendeel van de leden boven de achttien doordat de lessen om half negen begonnen maar Talens merkte dat er ook behoefte was aan boksen bij de jeugd, dus startte Talens ook een jeugdgroep. “We hebben inmiddels een mooie jeugdgroep met een aantal potentiele wedstrijdbokser.” De boksschool kende de afgelopen tien jaar een constante groei. ,,Mede dankzij het regelmatig in de media verschijnen van Joshua, mijn zoon, die uiteindelijk international bokser werd. Ook mijn aanstelling als trainer van de nationale jeugdselectie van de Nederlandse boksbond trok de nodige media-aandacht, maar ook de resultaten van andere boksers zorgden voor positieve berichten en trok belangstellenden.” Tegenwoordig worden de lessen verzorgd door twee trainers en is er regelmatig ruimte voor een stagiair om het vak van lesgeven te leren. Talens kijkt trots terug op wat hij heeft neergezet in de afgelopen jaren en ziet dan ook uit naar het jubileumfeestje. De tweede editie van De Grote Prijs van Assen staat daarom helemaal in het teken van het tienjarig bestaan van Boksteam Assen. De eerste editie, vorig jaar, was bedoelt als voorproefje op het jubileumfeestje en was al een groot succes vertelt Talens: ,,Ja, de eerste editie van de Grote Prijs van Assen was een verrassend groot succes en werd door alle bezoekers als zeer prettig ervaren. Het was bedoelt als pilot voor dit jaar. Daardoor hebben voor deze tweede editie boksers zich massaal aangemeld om mee te doen. Uit alle delen van het land doen boksscholen mee.” Wijkcentrum De Componist is net als vorig jaar de plaats waar het gaat gebeuren. Ceremoniemeester is ringannouncher Ray Martin, bekend van het darten en ook bij vechtsportevenementen een bekend gezicht. Malu Dance Company opent het geheel en verzorgt een show in de pauze. Voor Boksteam Assen zullen Suzanne Hanzens, Marco Tent en Pim Klootsema voor eigen publiek de ring betreden. Grote publiekstrekker is Nieky Holzken, profbokser en viervoudig wereldkampioen kickboksen. Holzken en zijn trainen Sjef Weber zijn ook bekend van de realityserie Nieky ‘The Natural’ Knokt door op Spike Channel. Nieky komt niet om te boksen maar is, samen met Sjef Weber, aanwezig voor een meet & greet. Wel in actie komt Nieky’s zoon Geraldo. Hij wil in de voetsporen van zijn vader treden en maakt zaterdag zijn debuut als bokser. Geraldo komt uit voor Boksteam Assen. De tweede editie van de Grote Prijs van Assen is aanstaande zaterdag in wijkcentrum De Componist. Boksteam Assen heeft net als vorig jaar gekozen voor een lage entree prijs van euro 12,50. De zaal gaat open vanaf 18.00 uur. Maurice Vos Foto Maurice Vos: Johann Talens en zijn zoon Joshua tijdens de eerste editie van de Grote Prijs van Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama