BoekenFEST’17 in De Nieuwe Kolk

Assen

DNK vierde afgelopen zaterdag BoekenFEST'17, een festival met veel schrijvers, optredens en muziek. In De Nieuwe Kolk konden bezoekers zich tegoed doen aan de diversiteit van die de Nederlandse literatuur op het moment te bieden heeft.

Het thema van de Boekenweek is Verboden vruchten waarbij verleiding centraal staat. Om die reden had BoekenFEST’17 een extra verleidelijke programmering. Zo waren er optredens van schrijvers Arthur Japin, Peter Buwalda, Heleen van Royen, Maarten Spanjer, Marjan Berk, Marcel Möring en anderen. Bij het optreden van Marcel Möring was er nog peciale aandacht voor het honderdjarige bestaan van de Asser bibliotheek. Naast deze optredens gingen bezoekers op blind date met de aanwezige personalities in een speciaal daarvoor bestemde kleedkamer. Abdelkader Benali en Saida Nadi Benali brachten het meest heerlijke uit de literatuur tijdens een literaire kookles en er was een live-uitzending van Kolkende Taal Late Night. De avond werd mede mogelijk gemaakt door Univé, Best Western Hotel De Jonge en Restaurant BijJaap. De foto's zijn van Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama