Terra Assen in actie tijdens NLdoet bij Valkenstein

Assen

Eerstejaars leerlingen van Terra Assen hebben tijdens NLdoet de handen flink uit de mouwen gestoken bij kinderboerderij Valkenstein in Assen.

“We hebben vooraf in overleg met de beheerder van de kinderboerderij Valkenstein, de heer Schra, allerlei afspraken gemaakt over de klussen voor de leerlingen. Een greep uit de activiteiten is het snoeien, opruimen, onkruid wieden, papier prikken en de moestuin aanharken en vormgeven”, vertelt Roel Klazinga, docent van Terra Assen. Hierbij werden ook vrijwilligers van de kinderboerderij ingezet Veel enthousiasme Tijdens NL Doet was het prachtig weer, dus de leerlingen van Terra Assen hebben erg veel kunnen doen. “De leerlingen vonden het bijzonder leuk om mee te werken. Ze hebben de verschillende werkzaamheden met veel enthousiasme uitgevoerd en bergen werk verzet. Dit was voor ons natuurlijk ook een mooie opdracht, omdat het heel duidelijk in het verlengde ligt van het groene onderwijs dat de leerlingen bij Terra Assen krijgen. Het was dus een groot succes!”

Auteur

Albert-Jan Garama